Charakterystyka do projektu

  1. Zgromadzono niezbędne dane dotyczące charakterystyki ekonomicznej i technologicznej gospodarstw zakwalifikowanych do realizacji projekty. Ocena efektywności ekonomicznej i stopnia wykorzystania podstawowych czynników produkcji potwierdza konieczność poszukiwania innowacyjnych rozwiązań związanych z konieczną redukcją kosztów żywienia w relacji do osiąganych wskaźników efektywności produkcji. Przeprowadzona analiza efektywności wykorzystania powierzchni paszowej na podstawie danych z roku 2022 potwierdziła konieczność poszukiwania nowych rozwiązań. Opracowano bazową dokumentację roboczą konieczną do  uzupełnienia w celu monitoringu zachodzących zmian. 
  2. W zakresie badanych obiektów opracowano układ doświadczenia i pełen harmonogram podejmowanych w przyszłości działań. W procesie planowania uwzględniono specyfikę obiektów związaną z gatunkiem utrzymywanych zwierząt jak również wnioskami producentów w zakresach ergonomii stosowanych rozwiązań, ewentualnych przyłączy i możliwości redukcji kosztów produkcji paszy hydroponicznej.
  3. Przygotowano szczegółową dokumentację techniczną w ramach projektów funkcjonalnych określającą parametry realnego zużycia w tym amortyzacji technicznej i energochłonności w zależności od zastosowania różnych źródeł energii. Założenia projektu technicznego na etapie startowym wykorzystano w procesie tworzenia infrastruktury badawczej.

Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *